Emmeselle AS er en norsk produsent og leverandør av kommersiell kunst basert på streken til billedkunstner / illustratør Mona Stenseth Erlandsen.

Siden 2012 har vi levert kunstkort og kunsttrykk til gave / interiørbransjen, med fokus på norsk identitet og kultur. Vi er et familieeid selskap med fokus på skaperglede, kunst og kultur. Vårt kontor, atelier og pakkelager holder til i det gamle kulturhuset i Porsgrunn, herskapelige Villa Frednes.

Vi trykker produktene våre lokalt i Telemark på tykt, eksklusivt 300 grams papir fra Småland. Vårt ønske er å fokusere på miljøet og vi trykker på Svanemerket trykkeri, på ubleket miljøpapir fra produsent som kan skryte av å ha verdens mest klimavennlige papir! I 2017 kuttet vi ut cellofan og forsøker å strekke oss etter en så bærekraftig drift som vi får til.

Akkurat derfor kaller vi vårt hovedprodukt for “kortreiste kunstkort” hvor det er kort vei fra atelier, til trykkeri og til deg der ute.

Norsk Strek

Mona Stenseth Erlandsen er en norsk billedkunstner, illustratør og tekstforfatter født i Fauske (Nordland), i dag bosatt i Porsgrunn (Telemark). Med oppvekst i nord-Norge, danske røtter og designutdannelse/jobb i Trondheim, Bergen og Oslo, har en sterk bevissthet rundt identitet og kulturarv vokst seg frem og blitt en fellesnevner i hennes strek.
 
Hennes strek med enkle og isolerte motiver som selbuvott, sydvest og spark, har blitt omtalt som «erkenorsk pop art» og «moderne nasjonalromantikk». Hun har hatt suksess med sine fargesterke, minnerike gjenstander fra en typisk norsk barndom. Hun har med disse kjente motivene også gitt ut «Minneboken – Norsk nostalgi» på Aschehoug forlag og samarbeider med bla. Nasjonalmuseet med serie egne illustrasjoner

Hennes fremste inspirasjon for nye motiver, er kulturarv og popkultur. Kulturarv kan sies å være hele den historiske plattformen samfunnet står på. Begrepet er en samlebetegnelse for materiell og immateriell kultur.

Eksempler på kulturarv kan være nye og gamle kulturminner, mat, musikk, kunst, litteratur, dans og håndverk. Språk, tradisjoner og bruksgjenstander er også en del av kulturarven. Slik spenner begrepet vidt og omfatter kulturelementer fra de eldste tider såvel som fra vår egen tid, fra alle sosiale lag og fra alle etniske grupper, praktstykker av høy kunstnerisk verdi såvel som dagligdagse bruksgjenstander.

Ved å produsere trykk som minner folk på hvor de kommer fra og hva de har med seg i ryggsekken, liker vi å tenke at vi bidrar til å holde kulturarven vår i live – og vise at man kan skape nye uttrykk av gamle tradisjoner. 

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook!

@emmeselle