Signert original

  • Akvarell/blekk/blyant på papir.
  • Montert på MDF-plate med maskeringstape
  • Rett fra atelieret med kunstnerens egne notater og stikkord i blyantform

 

 

Telefonkiosken. Sparken. Selbuvotten og Ti i skuddet.

Kunstner/illustratør Mona Stenseth Erlandsen er kjent for sine fargerike håndtegninger av gjenstander som representerer den analoge oppveksten i Norge, før det store internett kom og gjorde sitt inntog med alle sine impulser og valgmuligheter.

Det var en tid vi ser tilbake på med kollektive minner. Vi eide den samme typen sykkel, spiste den samme gryteretten, kunne de samme sangtekstene og ønsket oss de samme skoene. Vi var på mange måter tettere samlet rundt et smalere utvalg.

"Norsk nostalgi" har vært Monas kommersielle satsning, for å tilby folk flest et tilbakeblikk i denne samlende minneboken.

Hennes kort og plakattrykk står på hyllekant i et hundretalls designbutikker rundt om i landet siden Emmeselle ble stiftet i 2012. I 2015 gav hun ut "Minneboken - Norsk nostalgi" på Aschehoug forlag sammen med Selma Lønning Aarø og drev showroom på Frogner i Oslo.

I 2017 er hennes atelier flyttet inn i historiske Villa Frednes, og denne høsten flyttes pakkelager og nettbutikk også til Porsgrunn. 

Gjennom 5 år med dyrking av nostalgi og popkultur, er samlingen med skisser, tegninger og malerier vokst seg stor og variert. Nå får du den sjeldne anledningen til å se utstilt og kjøpe de unike originalene som utgjør de kjente trykkene du har sett i butikkene. 

Det finnes kun én original – og den kommer aldri tilbake.